29 Şubat 2016 Pazartesi

Tiyatroların Fiyat Politikası Üzerine

Dün, Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın, 'Tom, Dick ve Harry' adlı oyununu Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda izledim. Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın bilet fiyatları 5-7 TL aralığında. Aynı kurum daha önce 'Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü' oyunu ile DT Cevahir sahnesine geldiğinde de, ücret tarifesi yine yukarıda belirttiğim şekilde idi.

Kurumun yeni oyunu 'Ağır Roman', Mart ayında Zorlu PSM'ye geliyormuş. Bilet fiyatları ise 40 - 60 TL arasında değişiyor. Kurumun diğer yapımlarına göre tek fark, oyunun oynandığı yer. Bakırköy'de ya da Devlet Tiyatroları'nın herhangi bir sahnesinde oynandığında 7-5 TL olan ücretler, Zorlu'da oynandığı zaman 40-60 TL olarak seyirciye sunuluyor. Bu nasıl bir çifte standart? Aynı şey Lüküs Hayat'ta da olmuştu. (O da Zorlu'da oynadı)

Kurumun açıklamış olduğu bilet fiyatı ne ise, her zaman o fiyat üzerinden bilet satılmalı. Normal olanı bu. Siz hiç, İstanbul Şehir Tiyatroları'nın herhangi bir oyununun Harbiye'de 10, Fatih'te 8, Kadıköy'de 5 liraya oynandığına şahit oldunuz mu? Eğer mesele mekan ise, Zorlu PSM'de oynamayın. Başka bir salonda oynayabiliyorsanız (örnekleri yukarıda), yine orada oynayabilirsiniz demektir.

Zorlu ile olan şeyler saymakla bitmez. Müşterek Tiyatro'nun bir oyunu olan '39 Basamak' için belirlenen bilet fiyatları tam 60, öğrenci 40 TL şeklinde. Bu bir özel tiyatro. Bilet fiyatlarının böyle olması normal karşılanabilir. Anormal olan kısım, öğrenci biletlerinin sadece balkondan veriliyor oluşu. Yani kişi öğrenci ise ve oyunu parterden (aşağıdan) seyretmek istiyorsa tam ücret (60 TL) ödemek zorunda. Bunun mantığını bana kimse anlatamaz. İnternet satışı da sadece tam bilete yönelik. Üstüne eklenen katkı paylarını saymıyorum bile... Ey Biletix duy beni! 

Müşteri memnuniyeti denen şey, belli ki buralara uğramamış. Yazık, çok yazık. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastahanesi hepiniz için açık!


Ege KÜÇÜKKİPER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder